Aantal gestolen auto’s voor het eerst in jaren weer toegenomen

Tegen de trend in is het aantal gestolen auto’s dit jaar gestegen. In het eerste half jaar van 2022 waren er 2.900 meldingen van diefstal. Vorig jaar waren dat er in dezelfde periode minder dan 2.600.

Autodief steelt auto
Nieuws
Datum: 05-08-2022

Het meest gestolen merk is Toyota, waarvan de modellen RAV4, Auris en C-HR erg populair zijn bij autodieven. Op de tweede plaats staat Volkswagen (Golf, Polo), gevolgd door Peugeot (3008, 5008). Van alle gestolen auto’s zijn er bijna 1.200 (40%) weer teruggevonden. Een en ander blijkt uit cijfers van het Landelijk Intelligence- en expertisecentrum Voertuigcriminaliteit (LIV).

Alarmsysteem en keyless entry

Wat opvalt, is dat veel van de gestolen auto’s tussen de drie en vijf jaar oud zijn. Volgens het LIV komt dat omdat die vaak geen aanvullend alarmsysteem hebben en daardoor extra kwetsbaar zijn voor diefstal en inbraak. Verder is keyless entry bij veel merken nog altijd eenvoudig te kraken. Een extra CCV-goedgekeurd alarmsysteem laten monteren en een aanwezige keyless entry laten uitschakelen is de beste remedie, aldus het LIV.

Motoren, brom- en snorfietsen

Ook zijn er in de eerste zes maanden van dit jaar veel meer motorfietsen en brom- en snorfietsen gestolen. Ten opzicht van 2021 bedroeg de stijging bijna 40%. Het LIV adviseert om tweewielers altijd uit te rusten met een extra slot, dat kan worden vastgemaakt aan een vast punt of een speciale parkeersteun.

Verzekering

Hoe goed uw auto, motor, brommer, scooter of (snor-) fiets ook is beveiligd, diefstal blijft altijd mogelijk. Zeker als u een duur, (bijna) nieuw voertuig heeft, is het daarom verstandig om dit goed te verzekeren. Als specialist op het gebied van diefstal- en schadeverzekeringen helpen wij u graag om de best passende voor u te vinden. Neem dus gerust even contact met ons op.

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Stel ons gerust uw vraag